În ce constă SWS?

Soudal Window Systems – este un sistem de montare şi etanşare a ferestrei în cadrul căruia sunt incluse: spuma poliuretanică, benzile de izolare împotriva vaporilor, benzile expandabile, masticurile de etanşare.

Punctul de contact între fereastră şi peretele este un loc care este în mod special supus riscului pierderilor de căldură şi de depunere a condensului, de aceea este foarte important să se amplaseze şi să se etanşeze adecvat elementele de îmbinare ale ferestrelor cu peretele..

Soudal Window System permite montarea la cald (stratificată) a ramelor de ferestre – ceea ce înseamnă o etanşare eficientă şi trainică a tocurilor ferestrelor, în conformitate cu regula generală: „Mai bine izolat la interior decât la exterior”. Aceasta este singura metodă care protejează spuma poliuretanică împotriva pătrunderii umidităţii. Numai un strat uscat de spumă poliuretanică are proprietăţile adecvate de izolare.

În cazul unei etanşări greşite a ferestrelor, se pot observa pierderile de căldură (fotografia de mai jos este executată cu o cameră cu vizualizare termică care indică punţile termice):

o_sws1 o_sws2

Punctul de intrare în contact al ferestrei cu peretele este un loc care este în mod special supus riscului pierderilor de căldură şi de depunere a condensului, de aceea este foarte important să se amplaseze adecvat şi să se etanşeze locurile de îmbinare a ramelor de ferestre cu peretele.

Montarea caldă
(montarea în straturi) se bazează pe utilizarea a trei straturi cu proprietăţi foarte clar definite. Numai un strat de izolare uscat va permite o protecţie îndelungată împotriva îngheţului şi a mucegaiului.

o_sws3

Etanşarea interioară (cu bandă de izolaţie împotriva vaporilor) constituie „scutul de protecţie” pentru stratul de izolare termică, împiedicând pătrunderea vaporilor de apă şi a umidităţii din partea interioară a clădirii.

Stratul interior (spuma poliuretanică de montaj) are rolul de izolator termic şi acustic.

Etanşarea exterioară (banda de trecere a vaporilor) asigură sistemul împotriva pătrunderi umidităţii din exterior, totodată permiţând evacuarea umidităţii din interiorul profilelor către exterior.

Folosind sistemul de montare la cald vă asiguraţi nu numai confortul termic adecvat ci şi împiedicaţi eventuala umezire a materialelor izolante şi de construcţie – consecinţă a cărui fapt poate apărea mucegaiul în locul de îmbinare a ferestrei cu peretele, existând de asemenea posibilitatea ca pereţii să îngheţe în timpul iernii.